Decorarea exterioara a unei case de lemn de inalta calitate: Cum se pastreaza efectul pentru o lunga perioada de timp?

casa lemn

Problema asigurarii durabilitatii maxime a fatadei casei este de interes pentru aproape toti proprietarii unei case constructie in totalitate din lemn. Vopselele de fatada de inalta calitate pot asigura durata de viata a fatadelor intretinute corespunzator, pana la 20 de ani.

Durabilitatea finisarii exterioare a caselor din lemn

De-a lungul anilor lungi de construire a caselor, exista numeroase exemple despre modul in care lemnul a trecut perfect testul timpului, pastrandu-si aspectul si proprietatile timp de zeci de ani.

Durabilitatea finisajului exterior al lemnului depinde de multi factori. Aceasta este in calitatea lemnului in sine si in solutiile structurale ale cladirilor, conditiilor meteorologice si tratarea suprafetei cu materiale speciale de protectie.

Conditii pentru vopsirea in aer liber

Vremea perfecta pentru vopsit – o zi calduroasa
Umiditatea relativa a aerului trebuie sa fie mai mica de 80%
Suprafata de vopsit trebuie sa fie uscata
Temperatura materialului si a suprafetei, precum si aerul pentru intreaga perioada de colorare. Nu ar trebui sa fie sub +12 °C sau peste +30 °C
Daca temperatura in timpul vopsirii va fi prea mare riscam ca vopseaua sa se usuce prea repede pe suprafata, ceea ce va afecta performanta vopsirii la finalizarea lucrarii

Decorarea exterioara a unei case de lemn de inalta calitate, in combinatie cu vopseaua si materialele moderne de lac, permite prelungirea duratei de viata a suprafetelor vopsite pana la 20 de ani, fara a fi nevoie de reparatii ulterioare.

La final, calitatea si durabilitatea finisarii exterioare a caselor depinde in principal de tipul de lemn, de corectitudinea alegerii acestuia, de felul in care este uscat, depozitat si taiat.

Grundurile industriale si acoperirile intermediare pregatesc in mod ideal o suprafata pentru aplicarea ulterioara a materialelor de vopsea si lac. Pentru a creste durata de functionare, este important sa aveti grija de suprafata vopsita din timp.

Tratarea suprafetei inainte de vopsirea casei din lemn

Pentru prelucrarea cu succes a suprafetei exterioare din lemn a casei, este necesar sa folositi materiale de inalta calitate, respectati metodele si conditiile de lucru. Durata de viata maxima poate fi obtinuta cu o combinatie intre un primer antiseptic, un primer adeziv si un material de vopsea acrilica. Acoperirile complet opace asigura o durabilitate maxima a suprafetei din lemn.

Toate capetele netratate de lemn si metal trebuie tratate cu atentie cu materiale speciale, astfel incat sa nu fie locul patrunderii umiditatii in lemn.

Cum puteti obtine ajutor pentru executarea lucrarilor

In Romania exista platforma agruo.ro unde gasiti echipe si firme specializate in lemn. Accesati siteul si folositi motorul de cautare pentru a identifica acesti specialisti in zona.

Ingrijirile preventive va scapa de costuri suplimentare!

Invelisul din lemn trebuie inspectat si spalat aproximativ o data la 5 ani, deoarece suprafata murdara este un mediu ideal pentru cresterea mucegaiului si a ciupercii. Asigurati-va ca efectuati tratamentul cu materiale antiseptice in cazul in care suprafata este clar modelata, deteriorata sau decolorata.

Daca totul este executat corect, efectul va dura mult timp!

casa lemn

casa lemn

casa lemn

Lasă un răspuns

Esti sigur ca vrei sa stergi contul?

Delete my account