Concurs Atra Doftanei

Concurs Atra Doftanei

La Atra Doftana descoperim un loc în care natura se dezvăluie. Aici se poate regăsi oricine, peisajul atrăgând atât turiști cât și artiști în căutarea inspirației. Plecând de la premisa că locul acesta reprezintă un catalizator pentru oameni cu interese diferite, soluția prezentată își dorește adecvarea sa la acest context. Cu o atmosferă boemă, spațiul amenajat este un cadru potrivit organizării evenimentelor artistice, seratelor, dar și discuțiilor într-o formulă restrânsă. Se mizează de asemenea, pe versatilitatea mobilării, astfel remarcăm posbilitatea folosirii “restaurantului” atât cu funcțiunea sa evidentă, cât și ca spațiu de relaxare.
Peisajul, dar și organizarea planimetrică au dus la apariția a două direcții generatoare în ceea ce privește planificarea funcțională. Se evidențiază două zone (lounge-ul și restaurantul propriu-zis) articulate cu o “balama” (șemineul), acestea determinând fiecare un mod diferit de parcurgere a spațiului. De asemenea, zona barului are un caracter deosebit, fiind integrată în spațiul mare al restaurantului, dar cu posibilitatea de a se separa. Limita dintre interior și exterior este o limită slabă realizată prin continuarea direcționalității și prin transparență.
Subtilitatea materialelor contribuie la crearea unei ambianțe calde, primitoare, interiorul amenajat fiind în armonie cu natura.
Toate elementele menționate anterior au reprezentat temeiul unei abordări care și-a propus crearea unor spații cu caractere diferite care pot fuziona în diferite scenarii.

Concurs Atra Doftanei

Concurs Atra Doftanei

Concurs Atra Doftanei

Concurs Atra Doftanei

Concurs Atra Doftanei

Concurs Atra Doftanei

2 comentarii la “Concurs Atra Doftanei”

Lasă un răspuns

Esti sigur ca vrei sa stergi contul?

Delete my account