Chasing Green

Concurs Atra Doftana

Atra, încadrată de munți împăduriți, un lac, pășuni alpine – cadru natural nedomesticit.
Explozie de verde.
Contextul dictează soluția. Natura pătrunde la interior, prin materialele folosite și paleta cromatică aleasă. Amenajarea nu este ​zgomotoasă, ​ci este liniștită, calmă, lăsând peisajul din jur să se manifeste cu toată forța.
Accente de culoare se ascund printre blaturile de lemn masiv de stejar, și țesăturile din lână în nuanțe de gri. Verdele care înconjoară arhitectura reapare punctual la interior, în elemente de mobilier sau piese ceramice. Verde, înconjurat de verde. Ca într-un joc de v-ați ascunselea, miza e să descoperi aceste elemente. O surpriză în zona de bar, alta în zona de lounge, încă una printre mesele restaurantului – ​‘Caută Verdele / Chasing Green’.
Elemente circulare de decor se leagă de spațiul deja existent. Oglinzile sunt dispuse în așa fel încât să reflecte peisajul, aducând și ele într-un fel natura la interior, iar panourile fonoabsorbante ajută la crearea unor zone de discuție mai retrase, mai intime, mai liniștite.
Dispunerea pieselor de mobilier este gândită în așa fel încât orientarea să fie cât mai mult spre exterior. Pe timp de vară, parte din mobilier se mută pe cele două terase, iar vitrajele se deschid în așa fel încât limita dintre interior și exterior să devină una permeabilă.
Natura este prezentă în fiecare aspect, de la specificul restaurantului – cu ingrediente locale, până la materialele, texturile și culorile propuse. Conștiincios, simplu, atent la detalii și la context.

Echipa: arh. Ioana Trușcă, arh. Magdalena Vladimirescu

Chasing Green

Concurs Atra Doftana

Chasing Green

Concurs Atra Doftana

Lasă un răspuns

Esti sigur ca vrei sa stergi contul?

Delete my account