Concurs de Design – Atra Doftana

cosmin-dragomir doftanei M 037

Concurs de Design Atra Doftana

www.atradoftana.ro

Update – 12 Martie

Avem castigatorii concursului “Atra Doftana” !

Premiul juriului in valoare de 1000 euro merge la echipa formata din Oana Pangalos si Ciprian Colda pentru proiectul Atra – Moody.

Premiul de popularitate in valoare de 500 euro este castigat de Victor Friptuleac si Dragos Butuc cu proiectul Întâlnirea dintre tradițional și contemporan

Pentre originalitate, www.CarpathianMoss.ro premiaza urmatoarele proiecte :

Otilia Denise Popescu, Propunere amenajare Atra Doftana – premiu :un tablou mare Jungle din muschi si plante stabilizate.
Cristina Sopirleanu, Shades of Nature – premiu: un tablou mic.

Castigatorii vor fi contactati pe email pentru a discuta detaliile de inmanare.

Multumim tuturor concurentiilor pentru participare !
Va invitam sa umratiti in continuare site-ul nostru si pagina de Facebook, avem pregatite multe alte surprize si concursuri in perioada urmatoare.

Update – 1 Martie

Etapa de depunere a proiectelor pentru concursul de design Atra Doftana s-a încheiat.

Va reamintim ca votul public pentru premiul de popularitate continua pana pe 12 Martie.
Promovarea proiectelor pe pagini personale de Facebook, Twitter, Instagram, etc. este permisa (și chiar încurajata).
Votarea se face prin aprecierea (like-ul) ideilor direct pe platforma www.casadeidei.ro.

Anunțarea câştigătorilor va avea loc Marti, 12 Martie, atât pe site cât și pe pagina noastră de Facebook.

Mulțumim tuturor pentru participare!

Lista participantilor inscrisi este:

Andreea Panescu
Codruta Pais
Ana Oancea
Angela Dumitrescu
Andreea Constantin & Cristina Sopirleanu
Otilia Denise Popescu
Butuc Dragos & Friptuleac Victor
Cojocaru Ioana & Popescu Mariana & Pinzaru-Stanescu Iulian
Andra Poenaru & Miron Alexandru
Ioana Trușcă & Magdalena Vladimirescu
Oana Pangalos & Ciprian Colda
Alina Ion & Arina-Bianca Ruse & Maria Seiculescu
Alexandra Pituru & Adrian Vieza

 

Dragi prieteni ai comunitatii „Casa de Idei”,

Vă provocăm să participați la un concurs de design cu premii care insumează 1500 de euro. Competiția e adresată arhitecților, designerilor și studenților la aceste discipline, individual sau în echipă, și are ca temă redefinirea creativă a Restaurantului Hotelului Atra Doftana.

Amplasat chiar pe malul lacului Paltinu de pe Valea Doftanei, hotelul îmbină designul de calitate, inovator, care se traduce şi în grija faţă de mediu, cu servicii şi facilităţi premium, definindu-se ca o oază de linişte şi relaxare într-un cadru natural, bine conservat. Arhitecţii au valorificat cele două căderi de nivel majore ale terenului, intercalate cu două zone aproximativ plane, şi au gândit clădirea în două volume principale: un volum care adăposteşte camerele (unităţile de cazare) şi recepţia şi unul care conţine spaţiile de zi, cele de utilităţi şi cele tehnice. Ambele sunt astfel articulate încât să exploateze optim configuraţia geometrică a sitului, orientarea şi priveliştile, observându-se atenţia deosebită acordată modului în care construcţia dialoghează cu mediul înconjurător.

 

Descrierea concursului

Atra Doftana pune accent in special pe bucataria sa gandita cu o identitate romaneasca pe o platforma internationala, cu ingrediente si arome locale si straine. De asemenea, proprietarii Atra Doftana pun accent si pe promovarea artei, in acest sens colaborand cu artisti de muzica si arte vizuale in cadrul unor evenimente dedicate.

Spatiul vizat pentru reamenajare este format din restaurantul hotelului care are o suprafata de aproximativ de 115mp, terasa mare 50 mp iar cea mica 25mp.

Se doreste amenajearea unui loc de luat masa cu o capacitate maxima de 50 de persoane in interior si de 10 persoane pe terasa mica cu vedere catre lac,  cu o amenajare mixta, restaurant, bar, zona de relaxare. Terasa mare dorim sa o transformam intro zona de tip lounge iar ideile voastre sunt binevenite!

In restaurant dorim sa cream o atmosfera relaxanta pentru discutii, intalniri,  inclusiv spatiu pentru drinks&coffe . Locurile de luat masa se pot adresa cuplurilor dar in acelasi timp pot acomoda si nu numar mai mare de persoane in cazul unor grupuri organizate.

Dorim de asemenea ca arhitctura ansamblului si natura inconjuratoare sa se intrepratunda cu designul acestui spatiu comun, imaginatia voastra se poate juca cu volumele, materialele si culorile pentru a oferi o reinterpretare cu totul noua spatiului existent.

 

Trimiterea propunerilor

Puteți înscrie maximum trei propuneri, fiecare însoțită de ilustrații digitale ale soluției de amenajare si de un text explicativ respectand lista minima obligatorie de dotari mobilier. Lista de dotari, imagini de inalta rezolutie cu spatiul precum si fisierele .dwg pot fi descarcate de aici.

Toate propunerile se vor incarca pe platforma www.casadeidei.ro ( butonul Adauga) in categoria ‘Concurs Atra’ pana la data de 28 Februarie 2019. Propunerile transmise dupa aceasta data nu vor mai fi luate in considerare pentru concurs.

In cazul in care nu aveti cont pe platforma, va invitam sa urmati instructiunile de aici pentru inregistrare si incarcarea de continut. Mentionam ca logarea pe platforma Casa De Idei se poate face si prin cont de Facebook.

 

Calendarul Concursului

 • Perioada de desfășurare: 1 Februarie – 15 Martie 2019
 • Depunerea proiectelor: 1 Februarie – 28 Februarie 2019
 • Perioada de intrebari si rasunsuri: 1 Februarie – 15 Februarie 2019
 • Votul public: 1 Februarie – 12 Martie* 2019
 • Selectarea proiectelor: 1 Martie – 8 Martie 2019
 • Anunțarea câștigătorilor: 12 Martie 2019
 • Contestatii 12-15 Martie 2019
 • Proiectele pot fi votate prin Like pe platforma www.casadeidei.ro imediat dupa incarcarea acestora de catre concurenti.

Juriul

Competitia va fi jurizata de un juriu format din 3 membrii, cu rolul de a evalua lucrarile transmise si a realiza ierarhia finala.

 • Bogdan Babici – Arhitect Atra Doftana
 • Emil Munteanu – Co-founder Atra Doftana
 • Marcel Iancau – Co-founder Casa De Idei

Membru de rezerva: Mihai Iordache  – Co-founder Casa De Idei

Evaluarea lucrarilor va lua in considerare consistenta si atractivitatea intregului concept, originalitatea si claritatea lucrarii, sustenabilitatea si eficienta propunerii in concordanta cu intregul complex si locatia naturala.

Premii

Castigatorului Concursului i se va acorda un premiu de 1000 euro brut si Acordul Proprietarilor Atra Doftana de a referentia lucrarea propusa.

Va fi acordat un premiu de popularitate în valoare de 500 euro brut, prin vot online pe platforma www.casadeidei.ro in funtie de numarul maxim de Like-uri precum si un premiu de originalitate – un Tablou Jungle din muschi si plante stabilizate realizat in ton cu designul scandinav oferit de www.CarpathianMoss.ro.

Premiile sunt exprimate în sume brute, plata acestora fiind efectuată prin transfer bancar, conform prevederilor Codului fiscal în vigoare, în max. 30 zile de la finalizarea concursului.

*Dacă vor fi câștigate de aceeași persoană, premiul de popularitate și cel de creație se pot cumula.

**Castigatorii vor beneficia gratuit pe toata durata de existenta a Platformei www.casadeidei.ro de un Cont Premium de utilizator.

Intrebari si raspunsuri

Concurenții pot adresa organizatorului concursului întrebări sau solicitări de clarificare în termenul prevăzut în calendar, numai în scris, prin e-mail, adresa info@casadeidei.ro Organizatorul va raspunde in scris in termen de 48 de ore intrebarilor adresate .

Comunicare

Toata comuncarea referitoare la acest concurs se va desfasura pe situl www.casadeidei.ro si www.facebook.com/casutadeidei/

Contestații

Concurenții au dreptul să depună contestații în termenul prevăzut în calendarul concursului dar numai referindu-se la probleme procedurale şi de respectare a regulamentului. www.casadeidei.ro isi rezerva dreptul de a descalifica orice concurent pe care il considera suspect de fraudarea voturilor, fara nici o instiintare in prealabil, cu scopul de a pastra corectitudinea in desfasurarea concursului. Evaluarea juriului nu poate fi contestată.

Eligibilitate

Participarea arhitecților şi designerilor este liberă. Nu este obligatorie o anumită componență de calificări profesionale a echipelor participante, pot fi incluși deopotrivă studenți, arhitecţi stagiari sau profesioniști din diverse domenii.

Reprezentantul echipei va înscrie proiectul cu datele sale personale sau de birou-nume, prenume, telefon, e-mail, adresa social media sau pagina personala prin crearea contului pe platforma www.casadeidei.ro

Proprietate intelectuală

Utilizarea de imagini și/sau texte în discursul conceptului și proiectul de design, se va face cu respectarea dreptului de autor al titularilor. Organizatorul nu va fi responsabil nici de eventualele tentative de plagiat, nici de utilizarea fără permisiune a unor proiecte, imagini, texte etc. de către concurenți.

Platforma www.casadeidei.ro este beneficiarul și finanțatorul conceptului proiectului câștigător. Echipa câștigătoare va cesiona exclusiv către www.casadeidei.ro, prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, drepturile patrimoniale pentru punere în operă și pentru utilizarea imaginilor proiectului, a fotografiilor, filmelor etc. în scopuri de promovare. Drepturile morale și calitatea de autor rămân echipei câștigătoare, iar promotorul se obligă să menționeze numele autorilor în materialele de promovare care conțin detalii referitoare la proiect.

Dispoziții finale

Prin participarea la acest concurs, concurenții sunt de acord să respecte prevederile și cerințele formulate în prezentul document.

Ne așteptăm să fiți, ca de obicei, la înălțime!

Echipa Casa de Idei

 

Update – 6 Februarie

In urma intrebarilor primite legate de eventuale restrictii, adaugam urmatoarele clarificari:

 

Care este inaltimea libera pana la tavan, respectiv grinda?

H1 (pana in grinda de beton) – 2.8 m, H2 (pana in lambriu – tavan fals) – 2.57 m

Pentru noul concept putem propune schimbarea (partiala) a finisajelor? Daca da, este necesara includerea detaliilor de executie?

De preferat a nu se schimba finisaje sau iluminat.

Referitor la redactare, exista vreun layout care trebuie respectat pentru plansele finale? Ce format este recomandat? De asemenea, la ce scara trebuie predate plansele tehnice?

Nu exista un layout sau format recomandat.

Exista un bugetul aproximativ ?

Buget aproximat 10 000 euro cu tva inclus, doar mobilier

In lista minima de dotari mobilier scaunele de bar au inaltime de 1100 mm, ceea ce pare greu de crezut. Sa intelegem ca va trebui sa gasim scaune care sa fie potrivite unor mese de bar cu inaltime de 1100 mm?

 Se pot schimba specificatiile, doar sa fie transmise catre CasaDeIdei ulterior.

De asemenea, aveti un plan de instalatii de care ar trebui sa tinem cont sau avem libertate in a propune o amplasare diferita a acestora?

Ne consultam in functie de propunerile Dvs.

Semineul se pastreaza in forma actuala?

Da, ramane la fel.

Barul trebuie sa fie neaparat 2 mese 2400×800? (sau poate avea diverse forme incorporand dimensiunea totala de 4800 pentru 12 ersoane; de ex o forma de U nu ar putea acomoda aceasta cerinta cu 2 mese)

Nu trebuiesc neaaparat aceste dimensiuni, se pot propune alte variante

Ati putea sa atasati un plan pentru electrice/termice/instalatii?

Planuri aditionale pot fi descarcate de aici.

Existia poze cu terasa exterioara ?

Imagini aditionale cu terasa exterioara pot fi descarcate de aici.

Update – 12 Februarie

Se doreste si amenajarea grupurilor sanitare?

Nu

La spatiile vitrate se dorește păstrarea tâmplăriei actuale?

Da

Care sunt dotarile pentru bar dorite?

Doar scaune, barul se pastreaza langa scara, in forma actuala, fara modificari.

2 comentarii la “Concurs de Design – Atra Doftana”

 1. Casa De Idei spune:

  Buna tuturor,

  Am primit foarte multe intrebari legate detalii, sectiuni, planuri de instalatii si multe altele.
  Discutam intrebarile primite cu Atra si revenim cat de curand cu mai multe informatii pentru voi.

  Echipa Casa De Idei

Lasă un răspuns

Esti sigur ca vrei sa stergi contul?

Delete my account